Wie zijn we?
Thijskens

Guy Thijskens,  psychiater / psychotherapeut

Ik ben steeds geïnteresseerd geweest in de werking van de menselijke geest. Voor mij is mijn werk ook een missie om bij te dragen aan een wereld waarin ieder mens zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt in zijn of haar eigen uniekheid. Wanneer mentale angst en trauma verdwijnen, is er meer ruimte voor het echt genieten in het hier en nu, en meer ruimte voor acceptatie van de diversiteit van de andere. 
Naast de opleiding geneeskunde heb ik me de afgelopen 20 jaar verdiept in diverse psychotherapieën: cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mindfulness, NLP en EMDR. Ik tracht ze allen te combineren steeds kijkend wat het beste bij iemand past met aandacht voor iemands wereldbeeld en spiritualiteit. Bij ernstige klachten die maken dat iemand niet meer goed kan functioneren kan het nodig zijn medicatie voor te schrijven.   

Thijskens

Eiby Aleman, klinisch psycholoog ‚Äč

Ik heb mijn studie psychologie gedaan in Madrid en mijn master klinische psychologie in Leuven. Ik geloof dat de relatie tussen psycholoog en cliënt de basis is van psychologische begeleiding. Dit noemen veel mensen "een klik hebben".  Daarom wil ik met openheid en zorg aandacht besteden aan jou en je unieke omstandigheden. Mijn doel is dat je je gehoord voelt en een plek vindt waar je jezelf kan uiten. Ik vind het fijn mensen te coachen betekenis te geven aan de gevoelens die ze hebben en ze vervolgens te helpen zich beter te voelen. Als psychologische  methode maak ik graag gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT). Daarnaast gebruik ik ook andere stromingen zoals schematherapie en cliëntgerichte therapie. 

Thijskens

Marco Lenaerts, creatief coach
Als muzisch/creatief coach en docent enerzijds en als songwriter/theatermaker anderzijds heb ik de kracht van verbeelding mogen ontdekken zowel bij mezelf als bij anderen.
Wanneer mensen in een creatief proces duiken, krijgen vaak onbewuste verlangens, blokkades, emoties ...vorm in een lied, een gedicht, een tekening… Ze worden niet meer verdrongen maar krijgen bestaansrecht in een artistiek product. 
Door wat opstaat in de verbeelding tastbaar te maken, merkte ik dat het makkelijker wordt om letterlijk te zien of horen  wat er speelt  binnenin, wat iemand  tegenhoudt om zijn/haar meest krachtige zelf te zijn. En dat is dan ook precies mijn levensmissie: mensen helpen om weer helemaal in hun eigen krachtige waarheid te gaan staan en leiderschap te nemen over emoties en gedachten. 

Thijskens

Enkele links naar andere hulpverleners 

Ilona Harmeijer, life coach, rouw en verlies begeleider  https://www.mindwellness.be/
Praktijk Sica, klinisch psychologen, Cliënt Centered, CGT,  workshops assertiviteit  https://www.sica.be/
Iris Stouten, klinisch psycholoog, ACT, oplossingsgerichte therapie. https://www.menoia.com/over-menoia_1
Hannelore Nys, klinisch psycholoog, expert neurofeedback, hypnotherapeut, traumatherapeut.https://www.brainctr.be/#home
Sylvia Walczak, EMDR therapeut. http://www.all4mind.be/
Michèle de Lange, EMDR therapeut. https://psychologiepraktijkdelange.be/over-michele/
Saartje Kortleven, EMDR therapeut https://www.psychologiepraktijk-eas.be/contact
Hafida Bargaze, dialectische gedragstherapeut en coach: https://www.vindeentherapeut.be/therapeut/hafida-bargaze-opglabbeek.html
Nancy Hustings , lichaamsgerichte therapie  https://www.koli-me.be/